Skip to main content

We horen deze vraag vaak. En dat is niet zo gek, met zoveel keus. In feite staat de kniptijd voor dames en heren ongeveer gelijk, maar toch hebben we het gesplitst. Dit omdat wij dan beter kunnen inschatten of we qua tijd in of uitlopen.

Voor fijn tot normaal haar, kun je prima de reguliere 45 minuten behandeling boeken. Met veel of dik haar (of heren met krullen) is het handiger om 60 minuten te boeken. We hebben soms wat meer tijd nodig om te zien hoe de juiste natuurlijke valling van het haar is, en het duurt nu eenmaal langer als we een dikkere bos haar moeten knippen en drogen. Ook als je kapsel-advies wilt (twijfelen over wat te kiezen) is het voor onze planning fijner als je een kwartiertje extra inplant. Logischerwijs is deze behandeling dus ook wel iets kostbaarder.

Voor klanten die voor het eerst bij ons komen kleuren (bijvoorbeeld gasten van het park), is het belangrijk dat je eerst een kleur-intake plant. Het is voor ons belangrijk om te weten wat voor haartype en haargeschiedenis er in onze stoel komt zitten en of we die uberhaubt kunnen behandelen in de tijd die er geboekt staat. Een kleur-intake kan fysiek in de salon, maar kan tegenwoordig ook via facetime. Als je een afspraak plant hiervoor, bel ik je op de afgesproken tijd op.

Egale kleuring

Dit boek je als je gekleurd wordt dmv 1 kleur die aangebracht wordt op de hoofdhuid. Hierin zetten we dus geen folies.

Folies en trendkleuringen

Niet alle kleurbehandelingen staan beschikbaar in ons online assortiment. Dat komt omdat iedere klant weer een ander haartype, haarkleur en haarwens heeft. Onze kleurbehandelingen zijn niet standaard en kunnen dus niet gemakkelijk online ingepland worden Voor speciale wensen kun je ons beter bellen, om teleurstelling te voorkomen. T. 0653277856.

Full head betekent bij ons, dat we 1,5 tot 2 uur inplannen om over het hele hoofd verschillende folies te zetten. Dit is te adviseren als je een tijd niet bent gekleurd (uitgroei meer dan 3 cm), of een nieuwe tint wilt dmv folies. Meestal zit bij onze klanten tussen Full head tot Full head een frequentie van 12-14 weken.

1/5 deel

Hierin doen we de bovenkant (scheiding) in folies zetten. Vaak een stuk of 10. Dit is een opfrisser, maar niet genoeg om een uitgroei bij te werken. Een beetje “sunkissed” dus. Een sparkle.

2/5 deel

Hiermee zetten we zoals wij dat noemen de “scalp” in. Iets meer dan de scheiding camoufleren, ongeveer 20 folies. Je zou dit kunnen kiezen als je nog niet toe bent aan een nieuwe Full head, en zo`n 8 weken geleden bent gekleurd.

3/5 deel

Met 3/5 deel zetten we ongeveer 30 folies, je zou een uitgroei van zo`n 2 a 3 cm kunnen camoufleren met deze behandeling. Ook kunnen we hiermee een heel subtiele highlight om het gezicht zetten, mooi voor de natuurlijke haarkleur die wat meer “oempf” wil. Deze is goed te boeken als tussendoortje tussen full head nar full head. Mijn advies is om niet langer dan 8 tot 10 weken tussen de vorige kleurbehandeling en deze te hebben.

4/5 deel

Hiermee heb je over het gehele hoofd een lekkere opfrisser. Echter is het vaak niet genoeg om flinke uitgroei (half jaar) weg te werken of een grote kleurverandering te doen. Je moet deze behandeling zien als over het hele hoofd weer meer diepte kleuringen, meer contrasten, prima om na 10 tot 12 weken te kiezen.