Blog


De eerste blogpost van 2017! (en sinds tijden)

Lieve volgers,

 

allereerst wil ik jullie veel moois en gezondheid wensen voor 2017. Aan het einde van het jaar kijk ik altijd even terug op het afgelopen jaar. Hoe is dit jaar mij en mijn naasten vergaan? Is het gelopen zoals ik vorig jaar rond deze tijd had verwacht, of hebben er vreemde wendingen plaatsgevonden in m`n leven? Eind december is een goede tijd om dit te overdenken. Maar, daarbij komt ook meteen het vooruitkijken. Wat wil ik dit jaar gaan doen, op zowel privé als zakelijk gebied? Nou, zakelijk gezien kan ik jullie het e.e.a. vertellen.

Ongeveer een jaar geleden is de verhuizing van de wasserette, aangrenzend aan mijn salon, ter sprake gekomen. Het leek eigenlijk direct een mooie nieuwe kans voor een zakelijke uitbreiding voor BY AMBER. Na wat gesprekken met directeur Iwan Groothuis, leek het een mooie kans, die opeens niet zo ver weg meer leek. Maar ja, een héél stuk er bij terwijl ik in m`n ééntje knip. Hoe kan ik dit goed en functioneel indelen? Dit was de vraag die mij afgelopen jaar dagelijks bezig hield. Wat is mijn passie en wat is mijn droom? Waar wordt ik écht heel erg blij van? …Dat heb ik inmiddels ingevuld, en daarover later meer 😉

Ik hóór een aantal van jullie denken; Waarom groter? Die vraag heb ik mezelf veel gesteld. En daar is een simpel antwoord op. De huidige salon is ingericht op 1 kapster met hooguit twee klanten. In de praktijk betekend dit dat ik in iedere vakantie het dubbele aantal uren zou moeten maken, om naast mijn vaste klanten, iedere park-gast ook nog te kunnen helpen. En zelfs dan moet ik nog veel (lees zo`n tien keer per dag) “Nee” verkopen. Er moest dus wel iets veranderen in mijn plan van aanpak. Alleen gaat niet lukken.

Anderhalf jaar terug kwam Jacqueline bij me werken. Heerlijk! Zo was het perfect. We moesten nog steeds “Nee” verkopen op hoogtij dagen, maar we hadden in ieder geval dubbele capaciteit in de salon. Wat gaf dit ons een rust. Aan de andere kant liepen we tegen het probleem op dat de salon te klein was. De spiegels konden niet verder uit elkaar, we hadden maar één wasunit en dat vroeg om een strakke planning. In ons vak werk je met mensen en die komen wel eens te laat, ook wij zelf lopen regelmatig uit. Dit betekend dat je naar een hele strakke planning, wel kunt fluiten. Daar ging de mooie oplossing. Wederom te kort aan werkruimte. Een andere bijkomstigheid, de wachtruimte. Ook deze leek al snel niet groot genoeg, met een stoelendans als gevolg. Best gezellig, maar wel erg vol en druk. Dit paste niet bij mijn concept om lekker te ontspannen bij de kapper. De laatste “druppel” was de verkoop van haircare en hairstyling. M`n kasten waren niet groot genoeg voor de voorraad en het valt tussen alle werkzaamheden door, niet mee om elke 3 dagen te bestellen. Een ruimere voorraad zou niet verkeerd zijn 🙂  Voor mij waren dit de belangrijkste praktische redenen om het avontuur aan te gaan!

Voorafgaand aan de beslissing om het te doen, gaan heel wat gedachten door mijn ondernemerskoppie. Wat als ik niet voldoende klanten krijg? Ik moet personeel aan gaan nemen, maar dat is heel andere koek dan je eigen koers varen in je ééntje! Opeens wordt ik ook “leidinggevende” en zal ik personeel moeten aansturen. Hoe ga ik alles bekostigen? In welke volgorde moet ik alles aansturen… Je begrijpt het al, een hoofd VOL creatieve uitspattingen, vragen en planningen. Uiteraard ook weer een hele leuke, leerzame, gave en bijzondere ervaring. Ik ga eigenlijk wéér opnieuw mijn bedrijf bekijken. Wat moet er professioneler, wat kan ik anders doen om mensen het nog meer naar de zin te maken én, hoe ga ik het vak zélf nog járen volhouden, arbo-technisch gezien?

Inmiddels kan ik jullie verklappen dat het BYAMBER concept ruimtelijk gezien groter wordt, maar evengoed net zo persoonlijk blijft als nu. Er wordt momenteel een collega-colourist ingewerkt en zij zorgt ervoor dat je voor diverse kleuringen sneller geholpen kunt worden. Voorlopig ben ik de enige kapster die allround is. Mijn collega voert behandelingen uit, in bijzijn van mij. Daarnaast komt mijn moeder, Cindy Combé, in ieder geval één dagdeel als nagelstyliste werken. Zij krijgt haar eigen werkplek binnen de salon. Uiteraard blijven we vragen naar je persoonlijke voorkeur voor een stylist. Je kunt straks alle afspraken online maken, ook voor de manicure en gel of acryl behandelingen.

Meer over deze mooie en unieke verbouwing ga ik jullie later vertellen. Het moet natuurlijk nog niet helemaal verklapt worden 😉 Voor nu wens ik jullie veel goeds, en hopelijk tot snel!

 


Posters & giftcards By Amber

Sinds deze week verkopen wij ook de super stoere interieur posters en giftcards van mariel. Giftcards v.a. €o,50 en posters A5 v.a. €2,- en A4 v.a. €3,-. Onwijs leuk aan de muur, in een lijst of voor die ene vriendin die je te weinig spreekt. Kom ze gerust bekijken.


13 april ● Homemade sugarfree cacao snacks

Deze week vond ik het tijd voor een ander recept dan de weken hiervoor. Even wat nieuws. Cacao snacks! Er zijn diverse soorten, denk aan; Cacao/macadamia  cacao/walnoot  cacao/pistache  cacao/banaan  cacao/cranberry en nog veel meer!  Een portie bestaat uit 6 stuks en is €3,75. Wil je zeker zijn van een portie? Bestel dan snel via PB. of mail.

13006460_880048402105468_6811071661203534874_n 11244571_880048372105471_3005743914807138469_n 13006575_880048338772141_5246998646601244444_n 


18 maart ● Homemade healthy energy bites

Ik loop al langer met het idee om “gewoon” wat vaker koekjes/snacks te bakken, maar kon de rust er niet voor vinden. En buiten dat, ik zou kilo’s groeien van al dat geproef. Nu mijn inspiratie is geprojecteerd op “healthy bites”, ligt dat iets anders. Maar, waar laat ik het? Juist! Ik verkoop deze handgemaakte, verse snacks in de salon. Is dat niet een vreemde combinatie? hoor ik je denken. Nee, juist niet! Mijn salon leent zich perfect voor een ontmoetingsplaats en ontspanningsplek voor mijn klanten. Vanaf volgende week zijn er dus diverse “Homemade healthy bites TO GO” verkrijgbaar. Prijzen worden nader bekend gemaakt.

■ notenmelange/kokos bites

■ havermout/banana bites


14 maart ● Homemade blueberry cheescake

Maandag heb ik mezelf nuttig gemaakt. Ik wilde dinsdag en woensdag een lekkere cheesecake serveren in de salon, om te kijken of dit voor herhaling vatbaar is (dan tegen een kleine vergoeding). Volgens mijn klanten  is ‘ie goedgekeurd!

Ingrediënten

• volkoren biscuits • eieren • suiker • volle kwark • roomkaas • blauwe bessen • margarine • limoen • en eventueel chocola.

Op naar mijn volgende baksel 😉


 We zien dit voorjaar veel “boxer braids” voorbij komen. Deze stoere vlecht kennen we natuurlijk al lang en is zelfs een “basis invlecht”, maar dit voorjaar wordt de vlecht vooral op deze manier gedragen. Sportief, vrouwelijk en praktisch. Heb je `m zelf nog niet helemaal onder de knie? No stress, wij geven ook vlecht training!


7 maart ● Uitgelicht; Maui Mizzl Beach spray

Deze spray kun je op verschillende manieren gebruiken. Krullen; Spray de Maui Mizzl op handdoek droog haar en laat deze aan de lucht drogen. Je hebt binnen no-time een lekkere volle bos krullen.  Stijl haar; Zelfde gebruiksaanwijzing, maar dan nog even droog fohnen. Maui Mizzl geeft stevigheid en dus body. Lekker nonchalant.

Voor de heren; Goed te gebruiken voor het fohnen van een freshe coupe. Extra hold.